Dessert met advocaat

Dessert met advocaat

Advocaat is een heerlijke likeur die vaak wordt gebruikt in desserts. Het is een dikke, romige drank op basis van eieren, suiker en brandewijn. Het wordt vaak geserveerd als digestief, maar het kan ook worden gebruikt als ingrediënt in verschillende desserts. In dit artikel zullen we enkele heerlijke dessertrecepten met advocaat bespreken.

Advocaatmousse

Een advocaatmousse is een luchtig en romig dessert dat perfect is voor speciale gelegenheden. Het is gemakkelijk te maken en vereist slechts een paar ingrediënten.

  • 4 eieren, gescheiden
  • 100 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 125 ml advocaat

Klop de eiwitten stijf en zet apart. Klop de eidooiers en suiker tot een licht en luchtig mengsel. Klop de slagroom tot zachte pieken. Voeg de advocaat toe aan het eidooiermengsel en meng goed. Vouw voorzichtig de slagroom en eiwitten door het mengsel. Verdeel de mousse over glazen en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer met wat slagroom en chocoladeschaafsel.

Advocaattaart

Een advocaattaart is een decadent dessert dat perfect is voor feestjes en speciale gelegenheden. Het is een rijke en romige taart met een heerlijke advocaatsmaak.

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 500 ml slagroom
  • 250 ml advocaat
  • 100 gram suiker

Meng de bloem, boter, suiker en ei tot een deeg. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm. Bak de taartbodem 15 minuten op 180 graden. Klop de slagroom stijf en voeg de advocaat en suiker toe. Meng goed en giet het mengsel in de taartbodem. Bak de taart nog eens 30 minuten op 160 graden. Laat de taart afkoelen en serveer met wat slagroom en chocoladeschaafsel.

Advocaat-ijs

Een advocaat-ijs is een heerlijk dessert dat perfect is voor warme zomerdagen. Het is een romig en verfrissend ijs met een heerlijke advocaatsmaak.

  • 500 ml slagroom
  • 250 ml advocaat
  • 100 gram suiker

Klop de slagroom stijf en voeg de advocaat en suiker toe. Meng goed en giet het mengsel in een ijsmachine. Laat de ijsmachine draaien tot het ijs stevig is. Serveer het advocaat-ijs met wat slagroom en chocoladeschaafsel.

Advocaatbrownies

Een advocaatbrownie is een heerlijk dessert dat perfect is voor chocoladeliefhebbers. Het is een rijke en smeuïge brownie met een heerlijke advocaatsmaak.

  • 200 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 125 ml advocaat

Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Klop de suiker en eieren tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe en meng goed. Voeg de bloem en advocaat toe en meng tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de brownies 25 minuten op 180 graden. Laat de brownies afkoelen en serveer met wat slagroom en chocoladeschaafsel.

Conclusie

Advocaat is een heerlijke likeur die perfect is voor desserts. Het kan worden gebruikt in verschillende recepten, van mousse tot taart en ijs. Probeer deze heerlijke recepten en geniet van de rijke en romige smaak van advocaat.

Plaats een reactie